Torjus - Jan van Goch - over Torjus betekenis Torjus

In iedereen zit een Torjus

Ik laat me graag inspireren door mooie ontmoetingen met anderen. Er is één ontmoeting die exemplarisch is voor alle andere ontmoetingen die ik ooit heb gehad, en die mij erg kostbaar is. Vorig jaar heb ik zeven dagen met de Noor Torjus in de bush van Noorwegen geleefd, samen met een aantal andere ondernemers. Leven in en van de natuur was daar het uitgangspunt. Tijdens deze week leerde ik Torjus, onze gids, iedere dag beter kennen.

Hij heeft een paar mooie eigenschappen heel sterk ontwikkeld. Deze zijn waardevol voor mij, en ik denk voor iedereen:

Naar anderen is hij zonder oordeel
Torjus luistert graag naar de verhalen van anderen en geeft alleen zijn mening wanneer daarnaar wordt gevraagd. Wanneer hij een mening geeft, is deze zonder oordeel en weloverwogen. Meestal is hij ook erg to the point.

Torjus is altijd zichzelf
In een groep kan hij zich erg goed bewegen. Hij is de leider en voelt de groep goed aan. Torjus kan mensen op weg helpen als dat nodig is. Wanneer de ruimte ervoor is, trekt hij zich terug. Ik vind het mooi wanneer leiders anderen kunnen inspireren en motiveren, maar ook weten wanneer ze zich terug kunnen trekken om zelf gevoed en geïnspireerd te worden.

Als eerste luistert hij naar zijn hart

Als eerste luistert hij naar zijn hart
Je leeft met mensen die privé en/of zakelijk een beroep op je doen. Het is goed om anderen te helpen, zolang het maar niet ten koste gaat van jezelf. Wanneer anderen een beroep op Torjus doen, luistert hij eerst naar zijn hart en maakt vervolgens de afweging of en wat hij met de vraag kan doen.

Dichtbij de natuur en technologie
Torjus houdt van de rust en natuur, maar verdient zijn geld met Bitcoins, blockchain en crypto. Een internetverbinding maakt het mogelijk om overal te werken. Hij heeft een werkomgeving en ritme ontwikkeld die bij hem past.

Het leven is een uitdaging
Het leven is niet perfect voor Torjus. Hij houdt ervan zich terug te trekken in de natuur, maar wil ook in contact blijven met de mensen die hem dierbaar zijn en in de stad wonen. Dit geeft wel eens een conflict.

Hij is een inspirerend voorbeeld
Is hij perfect, een held, een voorbeeld voor iedereen? Voor mij is Torjus een mooi voorbeeld en iemand waar ik veel aan heb gehad. Hij inspireert mij nog steeds. Hij beschikt over een solide basis, weet altijd zijn eigen koers te bepalen en blijft in verbinding met anderen en zichzelf. In iedereen zit een Torjus – of je nu man of vrouw bent.

Het leven is voor niemand perfect. Het gaat erom dat je leert omgaan met het conflict in jezelf

Het logo van Torjus
In het logo van Torjus zie je al deze elementen terug. De basis is de letter T van Torjus. In het logo zit ook een kompas verwerkt, wat staat voor richting. De bovenkant van de letter T kun je zien als een wipwap, een symbool voor balans. Het logo is symmetrisch en staat voor harmonie. En het is een mooie basis, waarbij eenvoud als vorm past.


Daarom Torjus
Ik ontmoet veel mensen die bewust en onbewust op zoek zijn naar iets wat Torjus heeft. Ze zijn op zoek naar balans en zijn de verbinding met zichzelf of anderen kwijt. Ik zie ook veel mensen met ambitie, die bewust of onbewust teveel aan de verwachtingen van anderen willen voldoen, en daarbij zichzelf vergeten.

Torjus is voor mij de metafoor om anderen te helpen vanuit de basis naar balans en richting te werken. Ik hoop dat wanneer jij met bovenstaande of andere belemmeringen aan de slag wilt, je de weg naar Torjus weet te vinden.

Weet jij de weg naar Torjus te vinden?

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email