Over Torjus

Mijn naam is Jan van Goch, ondernemer en coach. Met Torjus wil ik mensen en organisaties vanuit de basis richting geven. Vanuit het hoofd, naar het hart.

Waarom Torjus?
Torjus was de voornaam van een man die voor mij een belangrijke mentor is geweest. Tijdens een ondernemersreis in Noorwegen leefden we back to basic: met wat de natuur ons bood. Torjus was de lokale facilitator van de reis. Een slimme man met ervaring in de bitcoinwereld. Hij had het roer omgegooid en besloten van zijn échte passie zijn leven te maken; leven in en met de natuur, hij weet er alles over.

Nadat ik een aantal dagen met hem optrok, zag ik wie hij echt was. Een man die onbevooroordeeld vragen stelt, luistert en verbindingen legt. Prachtig. Hij staat in zijn kracht als hij vanuit zijn waarden leeft. Maar hij heeft ook een levensconflict: Torjus houdt van het leven in de natuur, maar wil ook in contact blijven met de mensen die hem dierbaar zijn en in de stad wonen. Dat is moeilijk.

Deze man inspireert mij, omdat ik denk dat iedereen een ‘Torjus’ in zich heeft.

Mijn verhaal

Van jongs af aan ben ik gedreven door ambitie en oprecht contact met mensen. De afgelopen twintig jaar heb ik verschillende innovatieve bedrijven in de softwarewereld opgezet, ontwikkeld en verkocht. Het creëren van een unieke propositie en cultuur stond daarin altijd centraal. Want ik heb ervaren dat impactvolle bedrijven gedreven worden door goede mensen en een onderscheidende cultuur.

Zelf vond ik het soms best lastig een goede balans te vinden in werk en privé. Ik was niet altijd tevreden met mijzelf, terwijl mijn bedrijf op dat moment bijzonder succesvol was. Al functioneerde mijn team goed, toch had ik het gevoel als leider tekort te komen of juist te veel hooi op mijn vork te nemen.

Door focus op groei en succes miste ik op een gegeven moment de verdieping. De diepere laag van ‘echt contact’. Daardoor ben ik op zoek gegaan naar mijn nieuwe bestemming. Een uitdagende en kwetsbare zoektocht. Die nu samenkomt in Torjus.

Bekijk via de button hieronder een infographic met mijn ervaring, of ga naar mijn LinkedIn-pagina.

Autonomie en verbinding
zijn mijn kernwaarden

Hoe ik werk: vanuit kernwaarden

Graag werk ik vanuit kernwaarden, omdat ze helpen richting te bepalen, keuzes te maken en prioriteiten te stellen.

Dit zijn mijn kernwaarden, die ik heb ontdekt tijdens mijn levensreis tot nu toe:

  • De mooiste waarden zijn voor mij autonomie en in verbinding met de ander. Omdat ik heb geleerd dat de liefde voor een ander, maar ook die voor jezelf, het meest kostbaar is.
  • Het is waardevol om te weten wat je verlangen is om voor te leven. Dit kan klein of groot zijn. Mijn verlangen is om mensen en organisaties vanuit hun hoofd naar hun hart te brengen, en van daaruit de richting naar hun bestemming te wijzen.
  • De paraplu van mijn leven is de why – how – what.
  • Ik kwam erachter dat de who nog veel belangrijker is: wie ben je, en voor wie doe je wat je doet?
  • Ook kwam ik erachter dat de when ook belangrijk is: wanneer maak je een keuze? Wanneer doorbreek je een ritme? Hoe stel je prioriteiten?
  • Ik ben meer tevreden. Ik moet minder. Dat ontdekte ik in de Negev Woestijn en toen ik op een berg alleen in Noorwegen was. Er kwam intimiteit en rust.
  • Naast sensitief ben ik strategisch.
  • Ik heb een sterke competitieve kant en een luisterende/vragende kant. Deze laatste ontwikkel ik met vallen en opstaan.

De kracht
van water en wind

Als watersporter houd ik van water en veel wind. Je kunt het water op gaan en balen dat de storm te sterk is en het niet lukt om goed te varen. Je kunt ook genieten van hoe ver je komt en af en toe onder gaan in de golven. Met de wetenschap dat de golven je richting de kant brengen. 

Werken en leven vanuit richting en balans
Als je behoefte hebt aan richting en balans, dan hoor ik graag van je. Neem contact op.

Wil je op een vrijblijvende manier in contact blijven? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Ik inspireer je graag met verhalen over werken en leven vanuit richting en balans.​

Nieuwsbrief

Via mijn nieuwsbrief inspireer ik je graag met verhalen over werken en leven vanuit richting en balans.