PROFESSIONALS + ONDERNEMERS

Werk jij veel vanuit je hoofd? Word je vooral geleefd door de hectiek van alledag, waardoor je niet makkelijk bij je gevoel komt? Hoe bouw je tegelijk aan een mooie carrière of goedlopend bedrijf én aan jezelf? Hoe zorg je dat privé en zakelijk in balans zijn, en voorkom je dat je de verbinding met je omgeving verliest?

Voel jij onbalans in je leven?

Grote kans dat je een belemmering voelt bij jezelf, die anderen niet van je kennen. Of dat je last hebt van belemmeringen, maar die niet goed kunt benoemen. Misschien dat je lastig keuzes maakt. Teveel met jezelf bezig bent, en te weinig met je omgeving – of andersom. Met je hoofd kun je ver komen, maar ook veel verliezen. Als je succes of drukte ervaart, kunnen relaties onder druk komen te staan. Waardoor focus ontbreekt op dat wat belangrijk is.

Als je meer vanuit je hart gaat leven, ontstaat er ruimte, kun je makkelijker koers houden en meer impact hebben.

Als je richting nodig hebt…
Ik begeleid ondernemers en professionals 1 op 1 bij persoonlijke en zakelijke uitdagingen die richting nodig hebben. Daarbij ligt de focus op werken, ondernemen en leven vanuit je hart.

Ik sta in mijn kracht om met jou aan de slag te gaan wanneer je daadwerkelijk wilt veranderen en niet genoegen neemt met hoe het nu gaat. Het is mijn drive om jou te helpen vanuit je eigen waarden te werken aan je carrière, bedrijf en leven.

Zo ziet zo’n richtinggevend proces eruit
Met wat voor vraag je ook worstelt; we lopen samen op. Coachingsgesprekken kunnen op locatie naar wens plaatsvinden. De een zit graag aan tafel, de ander loopt liever in het bos of aan zee. Gesprekken kunnen op je werkplek plaatsvinden, maar je bent ook welkom op mijn kantoor aan huis. Soms is het nodig om even afstand te nemen van je werkplek.

Jouw proces is een proces op maat, want geen mens is dezelfde. Sommigen hebben behoefte aan wekelijks contact, anderen eens per twee maanden. Mijn werkwijze bevat wel een aantal fases die structuur geven aan het proces. Die fases zijn: toelaten dat je iets wilt veranderen, loslaten wat je nu doet, ruimte maken voor nieuwe impulsen en uit je comfortzone stappen om de ruimte vernieuwd te vullen.  

Een traject begint bij de basis. Met vragen als: Hoe ben je geworden wie je bent? Wat heeft het je opgeleverd en wat heeft het je gekost? Daarbij kijk ik ook naar de systemen waarin je acteert, zoals je gezin, familie en werk.

In mijn rol als begeleider loop ik met je mee, zonder oordeel. Jouw vraag of uitdaging staat centraal. Ik observeer en stel de vragen die je een spiegel voorhouden. En jou, vanuit stilstand en aandacht, uiteindelijk in beweging brengen.

Om iets beter te kunnen duiden wat dat betekent, deel ik hieronder wat voorbeelden uit de praktijk.

Begeleiding van ondernemers

Van bedrijfsgroei naar persoonlijke groei
Een ondernemer van een softwarebedrijf vroeg of ik hem wilde helpen met het maken van bedrijfskeuzes: Hoe brengen we focus in onze dienstverlening? Hoe zetten we marketing in? Wanneer en hoe kan ik personeel aannemen? Relevante vragen die nodig zijn voor bedrijfsgroei. Tijdens een coachingsgesprek vroeg hem: Waarom is het voor jou zo lastig om keuzes te maken?

Hij viel stil. Deze vraag had hij niet verwacht. Na twee weken kwam hij erop terug: hij staat ervoor open om eerst het antwoord op deze vraag te ontdekken. Want het antwoord op deze keuzevraag, brengt hem naar wie hij écht is; als eigenaar van zijn bedrijf, maar ook privé; als echtgenoot en vader.

Van advies naar impact
Van een ambitieuze onderneemster kreeg ik de vraag of ik in haar Raad van Advies wilde komen, om haar te adviseren in bedrijfsvoering en groei. Ik wees haar aanbod af, want wilde het liever met haar hebben over de impact van haar bedrijf op haar werk- en privé-balans. Ze is gedreven, werkt hard, doet dingen liever gisteren dan vandaag. Maar zichzelf beschermen, vindt ze moeilijk. Daarom zoeken we in een jaartraject naar het antwoord op de vragen áchter haar vragen. Waardoor ze veel meer impact kan hebben op en met haar bedrijf. 

vanuit mijn rol loop ik met je op

Begeleiding van Proffesionals

Leven en werken vanuit je kernwaarden
Een manager benaderde mij met de vraag waarom het niet lukt om relaties te onderhouden. Tijdens een coachingsgesprek kwam hij tot inzicht dat hij in relaties heel gauw ‘boven’ een ander staat. Er ontbreekt gelijkwaardigheid, waardoor een ander geen ruimte voor invulling voelt. Dit kwam door zijn verleden; hij had thuis als kind eigenlijk als vader van zijn eigen vader moeten fungeren. Door dit inzicht, kan hij zijn gedrag aanpassen vanuit een nieuw verlangen.

Daarnaast kwam hij erachter dat hij niet alleen privé, maar ook zakelijk ongelijkwaardige relaties in stand houdt. Toen ontstond de vervolgvraag hoe hij meer impact als leider kon hebben.

Een goede leider zorgt voor zichzelf
Recent begeleidde ik iemand uit het onderwijs. Een mooie, maar uitdagende sector. De ontwikkelingen in het onderwijs zijn nooit klaar, er zijn altijd nieuwe verwachtingen. Zo ook voor deze leider. Hij was altijd maar aan het geven, bouwen en creëren. Maar vergat daarbij zichzelf. Een goede leider doet niet alleen, maar zorgt ook zichzelf. Pas als je zelf gevoed wordt, kun je anderen weer inspireren.

Zoek jij ook naar de basis voor balans en heb je richting nodig?
Ik hoor graag van je. Neem contact op.

Inspiratie

Wereldkampioen luisteren worden

Iets meer dan een jaar geleden ben ik Torjus gestart. Via Linkedin en andere relaties werd ik hierop geattendeerd. Wat gaat de tijd toch snel. Vooraf weet je vaak niet precies waar je aan begint. Zo was dat voor mij ook ruim een jaar geleden. …

Lees meer
je roeping geeft ruimte en richting

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Afgelopen maanden heb ik me mogen verdiepen in hoe je meer tevreden kunt zijn met jezelf en meer je roeping kunt leven. Ik gebruik het woord roeping en misschien passen voor jouw de woorden “persoonlijke missie” of WHY beter. Graag deel ik in deze blog …

Lees meer