Wereldkampioen luisteren worden

Iets meer dan een jaar geleden ben ik Torjus gestart. Via Linkedin en andere relaties werd ik hierop geattendeerd. Wat gaat de tijd toch snel. Vooraf weet je vaak niet precies waar je aan begint. Zo was dat voor mij ook ruim een jaar geleden. Ik had het verlangen om bedrijven en anderen te helpen bij het maken van keuzes en het geven van richting waardoor ze waardevoller worden.

Terug kijken

Wanneer ik terugkijk is er veel gebeurd. Meer dan ik had gehoopt en verwacht. Vanuit mijn tuinkantoor heb ik ruim 12 maanden lang gewerkt met managers, ondernemers en CEO’s. Ieder gesprek leverde wat op bij de ander maar ook bij mijzelf. Wat een voorrecht om zulke kwetsbare en eerlijke gesprekken te mogen voeren met mooie mensen. In veel gesprekken ging het over weer in je kracht komen, eerlijke keuzes voor jezelf maken, je zwakte omarmen, grenzen aangeven, accepteren wat er niet lukt, je roeping leven en je meer betekenisvol voelen. 

Werken vanuit een missie en cultuurwaarden

Ook ben ik bij verschillende bedrijven betrokken met als doel ze waardevoller te maken. Daarin help ik met name ondernemers vanuit hun missie en cultuurwaarden doelgericht te werken en leiderschap te ontwikkelen. 

Leren en stil worden in de woestijn

Ik kijk terug op een waardevolle Leiderschapssessie van 24 uur die ik heb gegeven met @Len van der Kooij over persoonlijk ondernemerschap. Binnenkort gaan we deze weer herhalen. Zelf werd ik afgelopen jaar geraakt toen ik ruim 20 ondernemers de Negev woestijn in leidde. Wat brengt je in de woestijn en wat er gebeurt er wanneer het stil wordt? Professioneel en persoonlijk heeft de opleiding Secure Base coachen, die ik begin dit jaar heb afgerond bij de School voor Transitie, mij blijvende inzichten en bagage opgeleverd. Erg kostbaar wat @Jakob van Wielink en @Anne Verbokkem hebben aangedragen.

De vraag achter de vraag ontdekken

Naast alle mooie ervaringen heb ik met name gemerkt dat goed luisteren en de goede vragen stellen het belangrijkste is wat ik te doe. Het ontdekken van de vraag achter de vraag en het luisteren naar wat er niet wordt gezegd. Hier blijf ik me de komende tijd in ontwikkelen om zo personen en bedrijven op koers te houden en waardevoller te maken en te voelen.

Wereldkampioen worden

Graag ontwikkelen ik me daarom de komende tijd tot wereldkampioen luisteren. Uiteraard weet ik dat dit geen realistisch doel is maar het helpt me iedere dag om te groeien en dat te doen wat ik te doen heb.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email