Zaken doen in de woestijn

Recent was ik op reis met ongeveer 30 ondernemers en professionals in de Negev woestijn. Om 5.30 uur in de ochtend zitten we in de woestijn en gaat het over keuzes maken met je hart. De zon komt op, het uitzicht is overweldigend, er zijn geen prikkels en het is stil. Ik mag, bij de zon die achter mij opkomt, mannen naar hun hart brengen door zelf ook kwetsbaar te zijn.

Daarna gingen we weer verder op pad. beklommen een aantal steile kliffen en gedurende de reis ontstond bij iedereen het besef wat ga ik anders doen, hoe kan ik nog meer mijn hart volgen en impact hebben met wat ik doe? Vanuit rust impact hebben en met plezier ondernemen voor je bedrijf. Wat een mooie uitkomst. Wat wordt er bij jou als ondernemer en professional zichtbaar wanneer het stil wordt?

Van prikkels naar gevoelige zintuigen

In de woestijn dragen de omstandigheden enorm bij om los van externe prikkels te zijn. Er zijn alleen mooie vergezichten, stenen, bergen en zand. Af en toe is er een plek waar water is en waar je op adem kunt komen. Wanneer je los van prikkels bent, ontstaan vaak nieuwe inzichten omdat je bewuster waarneemt. Je wordt niet afgeleid door anderen maar komt uit bij wat jij wilt. Wanneer je dan bij je hart komt, wordt het beeld sterker.

Je hoeft hier niet perse voor naar de woestijn. Bouw per week, per maand of kwartaal momenten in waar je niets hoeft te doen maar er alleen maar hoeft te zijn zonder prikkels. Ik beloof je dat deze momenten je wat opleveren. We zijn het niet meer gewend om even helemaal niets meer te doen. Door aan jezelf te werken is het vervolgens weer makkelijker om voor en met anderen te werken.

"dichter bij je hart wordt het beeld sterker"

Welke rol neem je aan?

De metafoor van de woestijn hou ik nog even vast. Wanneer je nieuwe inzichten krijgt en vervolgens over wilt gaan tot actie kan het betekenen dat je het anders gaat doen. Wellicht een andere stijl van leiding geven, bewuster aandacht geven aan je team, meer thuis zijn voor je gezin of beter zorgen voor jezelf om te gaan sporten. Een nieuwe stap vraagt een nieuwe rol. Welke eigenschappen horen bij deze rol?

Wanneer je meer aandacht wilt geven aan je team met als doel ze meer verantwoordelijkheid te geven vraagt dat iets van jou. Hoe geef je meer ruimte door toch betrokken te zijn. Best lastig wanneer je altijd in control wilt zijn. De rol kan zijn dat je meer voor ze zorgt dan dat je voor ze doet. Vervolgens vul je dit in door visueel te maken wat dat betekent voor het eerstvolgende overleg wat je met ze hebt.

"een nieuwe stap vraagt een nieuwe rol"

Uit je comfort gaan

Iets nieuws doen, vraagt moed. Je gaat uit je comfort. Dit kan in het begin ongemakkelijk aanvoelen. Naarmate je meer oefent, maak je je nieuwe rol eigen. Begin klein en je zal zien dat dan veel mogelijk is. Ik stel vaak de vraag “welke stap  kan je morgen zetten om het grote doel te bereiken” Begin morgen en het effect is op termijn groot. Je zal zien dat wanneer je bijvoorbeeld in je nieuwe rol “aandacht geven” meer centraal wil stellen dit niet altijd lukt. Dat maakt helemaal niet uit. Wanneer je van de 5 werkdagen het 3 dagen goed doet is dit winst. Het gaat niet om de 2 dagen wanneer het niet is gelukt. Vaak zijn we zo streng op onszelf bij het aanleren van nieuwe dingen en moet het gelijk goed gaan.

"welke stap kan je morgen zetten om het grote doel te bereiken"

Secure base

Doe het niet alleen. Het vraagt nogal wat om nieuwe dingen te doen waardoor je meer impact wilt hebben op je bedrijf, team en gezin. Zoek iemand op die je vertrouwt en die je helpt je nieuwe rol of keuze vorm te geven. Ik geloof dat zo iemand veilig moet zijn maar deze persoon moet je ook uitdagen om naar het volgende level te gaan. Dat is de essentie van een secure base. Caring en daring op hetzelfde moment. Dit kan een manager zijn waar je vroeger mee hebt gewerkt of een oud ondernemer. Veel mensen zijn bereid om te helpen. Zoek ze op en durf het gewoon te vragen.

 

"durf te vragen"

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email